Kemi

Kinetik

27. oktober 2020 af hjælpmodtages - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder virkelig fast på ogave 4 her, især b'eren har jeg ingen anelse om, har gættet mig frem i a, men forstår det stadig ikke helt. Håber, at nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2020 af mathon

         


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllll}a)\\& E_a=\frac{-R\cdot \ln(10.7)}{\frac{1}{\left ((273+50)K \right )}-\frac{1}{\left ((273+20)K \right )}}=\frac{-0.008314\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}{\left (\frac{1}{323}\;K^{-1} \right )-\left (\frac{1}{293}\;K \right )}=26.23\;\frac{kJ}{mol} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2020 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{lllll}b)\\& {T_{\frac{1}{2}}}^{20\degree C}=\frac{\ln(2)}{k^{20\degree C}}=54\;min\\\\& {T_{\frac{1}{2}}}^{50\degree C}=\frac{\ln(2)}{k^{50\degree C}}=\frac{\ln(2)}{10.7\cdot k^{20\degree C}}=\frac{1}{10.7}\cdot \frac{\ln(2)}{ k^{20\degree C}}=\frac{1}{10.7}\cdot \left ( 54\;min \right )=5.05\;min \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2020 af mathon

mindre rettelse:

        \small \small \small \begin{array}{lllll}a)\\& E_a=\frac{-R\cdot \ln(10.7)}{\frac{1}{\left ((273+50)K \right )}-\frac{1}{\left ((273+20)K \right )}}=\frac{-0.008314\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}{\left (\frac{1}{323}\;K^{-1} \right )-\left (\frac{1}{293}\;K^{{\color{Red} -1}} \right )}=26.23\;\frac{kJ}{mol} \end{array}


Skriv et svar til: Kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.