Matematik

grafer

29. oktober 2020 af adam64 - Niveau: C-niveau

Hej kan ikke finde ud af denne opgave kan nogle hjælpe med forklaring og facit? ( facit og mellemregninger)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2020 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2020 af Moderatoren

Ingen vil lave dine lektier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe dig videre

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2020 af PeterValberg

a)
#1 Tegn en vandret ret linje gennem y = 6
#2 Projicér den rette linjes skæringer med grafen for f ned på x-aksen
#3 Aflæs de heraf fremkomne x-værdier (det er svaret)

Du skulle gerne opdage, at det er x = 1 eller x = 9
der er det korrekte svar :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2020 af PeterValberg

b)

Der er tale om en stykvis lineær funktion,
så du skal opstille en såkaldt "gaffelforskrift" ...
Bestem vha. tegningen forskriften for de to lineære funktioner,
den stykvise funktion består af og iagttag for hvilke intervaller,
de to "dele" gælder for ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2020 af PeterValberg

Du vil sikkert på et tidspunkt indse, at der er tale om, at funktionen er:

-2x + 8 for x ≤ 3 og (2/3)·x for x > 3

det kan skrives som:

f(x)=\left\{\begin{matrix} -2x+8 &,x\leq 3 \\ \frac23 x&,x>3 \end{matrix}\right.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. november 2020 af adam64

har prøvet. i lang. tid. og. fatter. intet


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2020 af janhaa

a) f(x) = 6

x=1, x=9

b)

y = ax + b, a < 0, b > 0

y = cx + d, c > 0, d > 0


Svar #9
01. november 2020 af adam64

tusind tak


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.