Matematik

Hjælp til ligning

04. november 2020 af q2e (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået funktionen f(x)=x3-6x2+9x+2

Jeg skal nu løse ligningingen f(x)=6

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2020 af OliverHviid

Dvs. du skal sætte 6 ind på f(x)s plads og så isolere x. Altså:

6=x3-6x2+9x+2   isolér nu x.


Svar #2
04. november 2020 af q2e (Slettet)

Har problemer med at isolere x, kan du forklare nærmere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2020 af Anders521

#2

1) Træk 6 fra på begge sider af lighedstegnet;                                                                                                      2) Indse at x=1 er en løsning ligningen, og dermed dividér polynomiet med x-1 for at få x2 - 5x + 4;                  3) Brug din formelsamling til at bestemme løsningen til p(x) = x2 - 5x + 4 for at få x = 1 ∨ x = 4;                          4) Faktorisér forskriften til f som (x-1)2·(x-4) og aflæs løsningerne til ligningen f(x) = 6.


Svar #4
04. november 2020 af q2e (Slettet)

Tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2020 af Anders521

Rettelse til #3

Det sidste trin bør være flg.:                                                                                                                                    4) Med x3 - 6x2 + 9x + 2 = 6 ⇔ (x - 1)2·(x - 4) = 0 kan løsningerne til ligningen aflæses.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.