Matematik

Opgave 9 - Udviklingen i antallet af internetopkoblede elektroniske apparater efter 2010

07. november 2020 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Jeg har forsøgt at lave spørgsmål a) og b)

a)'eren er jeg ret sikker på er korrekt, mht. at finde en forskrift for f, men b)'eren er jeg meget usikker på. Er det virkelig bare det, man skal gøre, at udregne uligheden f(x)=g(x) og løse ligningen vha. CAS?

Vedhæftet er opgave og besvarelse.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 9 med besvarelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2020 af ringstedLC

a) Du har strengt taget beskrevet forskriften som en ligning. Forskrift:

f(x)=1.0482\cdot 1.3108^x\;,\;0\leq x

Kriteriet kommer af modellens data.

b) Der er kun én ubekendt og pga. kriteriet fås kun en løsning:

\begin{align*} f(x) &= g(x) \\ 1.0482\cdot 1.3108^x &= 0.59x+1.6 \\ x &= 8.93\approx \text{\aa r}\;2019 \end{align*}


Svar #2
07. november 2020 af Audioholic

Tak.


Skriv et svar til: Opgave 9 - Udviklingen i antallet af internetopkoblede elektroniske apparater efter 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.