Kemi

Mavesyrens pH-værdi måles til 1,2 Beregn [H3O+] og [OH-]

09. november 2020 af Laurajense (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der ved hvordan jeg beregner det? :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Ved }25\degree C\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )\\\\ -pH=\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )\\\\ 10^{-pH}\;M=\left[ H_3O^+ \right ]\\\\\\ \left[ H_3O^+ \right ]=10^{-1.2}\;M\\\\\\ \left [ OH^- \right ]=\frac{K_v}{\left[ H_3O^+ \right ]}\\\\ \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left[ H_3O^+ \right ]}\\\\ \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{10^{-1.2}\;M} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Mavesyrens pH-værdi måles til 1,2 Beregn [H3O+] og [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.