Kemi

pH i amfolytopløsninger

11. november 2020 af AreeyaAA22 - Niveau: B-niveau
Hej.
Jeg kender formel for Amfolyt er
p H=0.5 •{pKs(S)+pKs(Amf)}
Min spørsmål er:

Hvad er pH i en vandig opløsning af Na2HPO4

Hvad er p H i en vandig op løsning af NaHCO3

Jeg er helt i stå med det og håber nogen kan Godt hjælpe mig
På forhold tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \mathbf{Na_2HPO_4}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} S \textup{ er }H_2P{O_4}^-&&Amf \textup{ er }HP{O_4}^{2-} \end{array}\\\\ \mathbf{NaHCO_3}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} S \textup{ er }H_2C{O_3}&&\, \, \, \, Amf \textup{ er }HC{O_3}^{-} \end{array} \end{array}


Svar #2
11. november 2020 af AreeyaAA22

Hej

Så kan jeg beregnes:

pH=0.5*{11,88+6,79}=9.34

pH={10,32+6,37}=8.34

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2020 af mathon

   Ja.


Svar #4
11. november 2020 af AreeyaAA22

Hej igen 

pH(Na2HPO4) =0.5*{11,88+6,79}=9.34 eller ikke? 

pH( NaHCO3) ={10,32+6,37}=8.35 

Vh


Svar #5
11. november 2020 af AreeyaAA22

Hej 

Jeg har  set ind i facitlister, det siger,pH(Na2HPO4) =9,80

Er det rigtigt svar 9,3  elllers 9,8

vh


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2020 af mathon

pH(HPO42-)   =   \small 0.5\cdot \textup{Sum}\left ( \left \{ 7.20,12.36 \right \} \right )=9.78\approx9.8


Svar #7
11. november 2020 af AreeyaAA22

Hej 

OOh!! nu jeg har fundt tal  som du har svar, men(HPO42-) og H2PO4-, 

Det stå begge tp syrer og basisk , hvordan kan jeg valg en rigtig  stof , og hvad kan jeg se nøjagtigt med det,

Vh


Svar #8
11. november 2020 af AreeyaAA22

tak for hjælpe !!!!


Skriv et svar til: pH i amfolytopløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.