Matematik

Komplekst tal

12. november 2020 af 45yy45y5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvad betyder det, når et komplekst tal er skrevet på denne form:

4_{\frac{\pi }{3}}

Det ligner ikke noget, jeg har set før dvs. hverken rektangulær eller eksponentiel form.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \textup{Formentlig:}\\& \begin{array}{llllll} 4_{\frac{\pi}{3}}=4\cdot e^{\textbf{\textit{i}}\cdot \frac{\pi}{3}} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2020 af Anders521

#0 Notationen kan formentlig ses i din lærebog/noter.


Svar #3
12. november 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

Så polær form må det vel være? Og nej, jeg kan ikke umiddelbart finde noget om det i min lærebog. Jeg opdagede det i et 10 år gammelt eksamenssæt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2020 af Capion1

Det lyder sandsynligt, at  4_{\frac{\pi }{3}}  betyder  |z| = 4  og  arg z = π/3


Skriv et svar til: Komplekst tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.