Kemi

Oxidation

13. november 2020 af kemc - Niveau: B-niveau

Sidder fast i denne opgave, hvor jeg skal bestemme oxidationstalet 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
13. november 2020 af kemc

hydrogen = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2020 af mathon


Svar #3
13. november 2020 af kemc

Kun øvelse a 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Al}\,_{\textit{(s)}}\;+\;O\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{H}{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccccl} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}&\textup{reg. antal}\\ Al&3&&1&2\\ H&&1&3&6&\textup{da H \o nskes i et lige antal} \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                 \small \small \begin{array}{lllll}2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;6\,OH{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{tilf\o jelse af uafstemt }OH^-\textup{:}

                 \small \begin{array}{lllll}2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;14\,OH{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

                 \small \small \begin{array}{lllll}2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;14\,OH{^{-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;6\;H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.