Fysik

Forstår ikke?

16. november 2020 af ole222 - Niveau: A-niveau

Hej forstår simpelhen ikke b og c?

skal man bruge rydbergformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2020 af Soeffi

b) Du skal nok beregne ΔE = E2 - E1 ud fra den givne formel og dernæst bølgelængden ud fra ΔE = hc/λ.


Svar #2
16. november 2020 af ole222

Er det så den formel med 2 som n^2 minus den anden formel med 1 som n^2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror, du mener detrigtige.

Når samme bogstavstår flere steder i en ligning, betyder det, at de kan erstattes med samme tal:

\\E_{n} =-\frac{4,051\cdot 10^{-16}J}{n^{2}}\\ E_{1} =-\frac{4,051\cdot 10^{-16}J}{1^{2}}\\ E_{2} =-\frac{4,051\cdot 10^{-16}J}{2^{2}}\\ osv.


Svar #4
17. november 2020 af ole222

Takker, men i c'eren skal jeg så sige ln(2)/1,52*10^-6 også dividere det med 0,6 *10^-6 sek?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2020 af Soeffi

#4.

Du skal beregne hvor mange henfald, der sker på 0,6·10-6 s og dividere dette med antal henfald på uendelig lang tid ved at integrere myonernes aktivitet A(t), som kan beregnes ud fra halveringstiden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2020 af Soeffi

#4. Jeg foreslår, at du benytter henfaldsloven:

N=N_0\cdot 2^{-t/T}

hvor N er antal myoner, som er tilbage til tidspuntet tN0 er det oprindelige antal myoner og T er myonernes halveringstid. Den andel af de oprindelige myoner, som er tilbage til tidspunktet t er derfor:

Andel =N/N_0= 2^{-t/T}

Man indsætter t = 0,6·10-6 s og T = 1,52·10-6 s og får, at andelen af uomdannede myoner til tiden 0,6·10-6 s =

2^{-(0,6\cdot 10^{-6}s)/(1,52\cdot 10^{-6}s)}=2^{-0,6/1,52}=0,76=76%

Dette er lig med andelen af atomer som falder tilbage til grundtilstanden inden myonerne henfalder.


Skriv et svar til: Forstår ikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.