Matematik

Logistisk vækst uden hjælpemidler hjælp

18. november 2020 af Rasko90 - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået denne opgave, som skal løses uden hjælpmiddler og er lidt i tvivl om fremgangsmåden der skal bruges.

Opgave 7a-2 : Skal jeg her bare gå ind og aflæse på grafen hvor jeg synes at tangenten har størst hældning?

Opgave 7a-3

Her er jeg lidt lost, væksthastigheden var størst dag 12 hvor x=12 men funktionen vil jo vokse en lille smule mere men hvordan ved jeg hvad "M" er altså den øvre grænse?

Håber nogle kan guide mig i den rigtige retning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af mathon

                M = 5000


Svar #2
18. november 2020 af Rasko90

#1 hvordan kommer du frem til den store værdi? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2020 af AMelev

For logistisk vækst gælder, at den største væksthastighed fås ved y=f(x)=\frac{M}{2}, hvor M er den øvre grænse.

I 7a-2 kan du aflæse M og så aflæse x, når f(x) = M/2.

I 7a-3 går du den omvendte vej, idet du får oplyst, at M/2 = 19.


Svar #4
18. november 2020 af Rasko90

Tusind tak #3


Skriv et svar til: Logistisk vækst uden hjælpemidler hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.