Matematik

Parablen og ét skæringspunkt med ret linje

19. november 2020 af matHTX2021 - Niveau: C-niveau

Opgaven siger:

Du er givet en parabel 2*x2+4*x-4 som har ét skæringspunkt med linje y = a * x + 8. Bestem a.

Hvordan skal jeg gøre dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Tænker det er sådan:

Der kan opstilles et ligningsystem: ligninger med to ubekendte.

Hvilket punkt skærer de hinanden i:  p(x1, y1)

Derefter indsæt x1, y1 og b -> y=ax+b  dvs:

y1=ax1+b

Til sidst, isoler a i ligningen ovenover.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2020 af PeterValberg

Er det de oplysninger, du har ?
Du kender ikke skæringspunktets koordinater?
Og er du sikker på, at du har skrevet forskrifterne korrekt?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. november 2020 af matHTX2021

Jeg får jo ikke et tal, når jeg siger to ligninger med to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#0 

Så ved jeg det ikke.


Svar #5
19. november 2020 af matHTX2021

#2

Er det de oplysninger, du har ?
Du kender ikke skæringspunktets koordinater?
Og er du sikker på, at du har skrevet forskrifterne korrekt?

Forskriften står måske forkert ligenu, men det er i hvert fald y = ax+8 og en parabel.  De skal skære i et punkt. Hvordan man gør sidder jeg lidt i stå...


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2020 af mathon

#0

     Der findes ingen x, for hvilke parablen
                                                                       \small y=2x^2+4x-4
     har ét skæringspunkt med linjen
                                                                       \small y=a\cdot x+8.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2020 af mathon

#0
        Har du en tegnfejl i parablens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2020 af mathon

korrektion:
     Der findes ingen reelle a, for hvilke parablen
                                                                       \small y=2x^2+4x-4
     har ét skæringspunkt med linjen
                                                                       \small y=a\cdot x+8.


Skriv et svar til: Parablen og ét skæringspunkt med ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.