Matematik

Bestem forskrifterne for (f∘g) og (g∘f)

20. november 2020 af Katy1 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave, som jeg sidder lidt fast i. Den lyder således: 

Bestem forskrifterne for  (f°g)  og (g°f), når

f(x) = 2 og g(x) = 1/2x-5.

Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare, hvordan den kan løses. 

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llll} (f\circ g)(x)=f(g(x))=2\\\\ (g\circ f)(x)=g(f(x))=g(2)=\frac{1}{2}\cdot 2-5=1-5=-4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Er du sikker på at der skal stå f(x)=2?


Svar #3
20. november 2020 af Katy1

#1

              \small \begin{array}{llll} (f\circ g)(x)=f(g(x))=2\\\\ (g\circ f)(x)=g(f(x))=g(2)=\frac{1}{2}\cdot 2-5=1-5=-4 \end{array}

Mange tak for hjælpen. Vil det så sige, at forskriften for (f°g) bare bliver 2, eftersom der ikke er noget x?


Svar #4
20. november 2020 af Katy1

#2

Er du sikker på at der skal stå f(x)=2?

Ja, det er sådan, at opgaven er skrevet op:-)


Skriv et svar til: Bestem forskrifterne for (f∘g) og (g∘f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.