Matematik

Hvordan finder man frem til resultatet af 3 1/6?

21. november 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvad er udregningen for 3\frac{1}{6} ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2020 af Jones2929

Når du ganger en brøk \frac{b}{c} med et tal a, gælder følgende:

a*\frac{b}{c} = \frac{a*b}{c}

Altså får du: 3*\frac{1}{6} = \frac{3*1}{6} = \frac{3}{6}

Som du kan forkorte med 3 på begge sider, hvorved  du får \frac{1}{2}, altså 0.5


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 3\,\frac{1}{6} &= 3+ \frac{1}{6} \\ &= \frac{3\cdot 6}{6}+ \frac{1}{6}=\frac{19}{6}\approx 3.17 \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan finder man frem til resultatet af 3 1/6?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.