Fysik
Ohms Lov
Hej Derude
hjælp
Min opgave går ud på ohms lov, hvor der er at parallel og serie forbindelser lægger på en tegning.
På tegningen står der at Resistance (R)1,2 og 3 er parallel til hinanden, men R4 og 5 er i serie.
Udgivende oplysninger
R1=81Ω
R2=18Ω
R3= 17Ω
R4=47Ω
R5=15Ω
Utotal=230V
Så ude fra de overstånede oplysninger så skal jeg finde U1,2,3,4,5 og (strøm)I1,2,3,4,5.
Har fundet Resistance total 4,66Ohm, men ved ikke om det rigtigt eller ej. Siger det, for det at Total ampere er alt for stor, når jeg dividerer Total volt/Total ohm= 230/4.66= 49.36A.
Så er der nogen der kan fremvise mig hvordan jeg kan løse den?
På forhånd tak!
Svar #1
22. november 2020 af peter lind
Det er for uklart. Vedlæg den originaleopgave med tegning som billedfil
Skriv et svar til: Ohms Lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
