Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen

23. november 2020 af ZooYork - Niveau: B-niveau

Har fået funktion, f(x)=2x-ex+3

og skal nu bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,2)

har først differntieret funktion, og tænker at jeg skal bruge tangent liningen, men ved ikke hvordan den passer ind


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2020 af ringstedLC

Den passer fint. Sæt x0 = 0, altså punktets x-koordinat. Og se at f(x0) = 2, altså punktets y-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

finder a:
løs f'(0)

find skæring med y-aksen (b):
du ved, at når x=0, så er y=2:
så:
2 = a*0+b (sæt din værdi for a ind på a's plads)
så isolerer du b

nu kan du sætte dine fundne værdier for a og b ind på deres plads i ligningen:
y = ax + b


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.