Matematik

Hvordan differentierer man funktionen

25. november 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet at regne stykket ud, men jeg ved jeg er langt fra at blive færdig...hvordan kommer jeg videre? er der en som vil forklarer det på en simpel måde, har rigtig svært ved det

g(x)=√x·e^x                       

 x^(1/2)√x*e^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} g(x)=\sqrt{x}\cdot e^x\\\\ g{\, }'(x)=\left (\sqrt{x} \right ){}'\cdot e^x+\sqrt{x}\cdot \left ( e^x \right ){}'\\\\ g{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}\cdot e^x +\sqrt{x}\cdot e^x=\left (\frac{1}{2\sqrt{x}} +\sqrt{x}\right )\cdot e^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{detaljer:}\\& \begin{array}{lllll} \left (\sqrt{x} \right ){\, }'=\frac{1}{2\sqrt{x}}\\\\ \left ( e^x \right ){}'=e^x \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan differentierer man funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.