Matematik

Ligninger

25. november 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i denne opgave, jeg har dog lavet a, men mangler b og c, forstår ikke hvordan jeg skal løse dem. Ville være en stor hjælp hvis nogle kunne hjælpe

Dette er opgaven:

Et vognmandsfirma har 2 afregningsformer for kørsel: A: 2,50 kr. pr. km for alle km. B: 1,75 kr. pr. km for alle km + et fast beløb på 750,00 kr. pr. måned.

a. Opstil ligninger for de 2 funktioner.

b. Indstil de 2 funktioner i et retvinklet koordinatsystem. (x-akse = antal km og y-akse = pris i kr.)

c. Hvilken afregning er dyrest, hvis man kører 1.800 km pr. måned.
 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2020 af peter lind

a) lad x være antal kørte km pr. måned. Så er de to funktioner f(x) = 2,50x og 1,75x+750

b) indstil ? hvad mener du med det

c) Tegn grafen og se hvor de skærer hinanden


Svar #2
28. november 2020 af Sofia0294

Okay tak for hjælpen :)


Svar #3
28. november 2020 af Sofia0294

b forstår jeg heller ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

B)

Jeg tænker der menes "indtegn" i stedet for "indstil". Det må være en misinformation.

Du skal indtegne funktionerne i et retvinklet koordinatsystem, (x-akse = antal km og y-akse = pris i kr.)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.