Kemi

molaritet

01. december 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Skal jeg bruge idealgasloven i følgende opgave? Jeg har forstået det sådan at jeg har brug for stofmængden af stoffet som bliver opløst og stofmængden af opløsningen. Jeg kan vel ikke bruge opløsligheden til noget i det her tilfælde

Kan jeg antage at volumen er 100 mL?

tak på forhånd

Vedhæftet fil: molaritet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2020 af janhaa

d = 1 g/ml

så 100 g H2O => 100 ml H2O

n (O2) = m/M= 0,1384 mmol

[O2] = n/V = 1,384 mM


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2020 af Stræbende


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2020 af Stræbende

Du har densiteten af dioxygen i mg/100 mL og du omregner det til g/L:

p_{O2}=4,43 \frac{mg}{100 mL}=0,0443\frac{g}{L}

Du slår molarmassen af dioxygen op og får:

M_{O2}=32,00\frac{g}{mol}

Du dividerer densiteten med molarmassen for at få en koncentration (molaritet) [husk betydende cifre]:

c=\frac{p}{M}=\frac{p_{O2}}{M_{O2}}=\frac{0,0443\frac{g}{L}}{32,00\frac{g}{mol}}=0,00138\frac{mol}{L}=1,38mM


Skriv et svar til: molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.