Matematik

Beregn residualer hovedregning hjælp

01. december 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau
Hej

Jeg har denne opgave, som jeg skal lave om til film, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg beregner residualer på papir.

Nogen der vil hjælpe mig med opgaverne ?

På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2020 af Anders521

#0 Residualerne beregnes som differensen ml. de forventede værdier og de faktiske værdier, dvs. ε = f(x) -y. Dog i din opgaven er det omvendt. Der ses de faktisk værdier som 2. række og de forventede værdier som 3. række i den nederste tabel. F.eks. de indledende residualerne er beregnet ved at gøre flg.: 

ε1 = y1 - f1(x) = -4 - (-4) = -4 + 4 = 0                                                                                                                    ε2 = y2 - f2(x) = -4 - (-3) = -4 + 3 = -1


Svar #2
02. december 2020 af sandrai

Mange tak! Jeg prøver lige ????????

Svar #3
02. december 2020 af sandrai

Jeg har prøvet at beregne dem nu. er det rigtig nok? 

men hun skriver noget med en kvadarod? 

og hvad hedder dette symbol ε og hvad betyder det? 

Vedhæftet fil:udregning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2020 af Anders521

#3

Jeg har prøvet at beregne dem nu. er det rigtig nok? 

Ja, det ser rigtigt ud.

men hun skriver noget med en kvadarod?

Ja, hvis du gerne vil udregne residualspredningen.

og hvad hedder dette symbol ε og hvad betyder det? 

Symbolet ε er det græske bogstav kaldet epsilon, og i opgaven bruges det til at navngive residualet.


Skriv et svar til: Beregn residualer hovedregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.