Matematik

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

02. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Har fået til opgave at bestemme koordinatsættet til parablens toppunkt. Men da det er en eksamensopgave må jeg ikke bruge hjælpemidler inkl. CAS/lommeregner. Hvordan skal jeg så løse det?

Funktionen har forskriften f(x)=x2-6x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2020 af Anders521

#0 Vha. af formel nr. (61) i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Parabeltoppunkt}\\ \textup{for:}&y=ax^2+bx+c\\\\& T=\left ( x_T,y_T \right )=\left ( \frac{-b}{2a},c-a\cdot \left ( x_T \right )^2 \right )\\\\ \textup{Aktuelt:}\\& y=x^2-6x+5\\\\& x_T=\frac{-(-6)}{2\cdot 1}=\frac{6}{2}=3\\\\& y_T=5-1\cdot 3^2=-4\\\\& T=\left ( 3,-4 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2020 af janhaa

#0

Har fået til opgave at bestemme koordinatsættet til parablens toppunkt. Men da det er en eksamensopgave må jeg ikke bruge hjælpemidler inkl. CAS/lommeregner. Hvordan skal jeg så løse det?

Funktionen har forskriften f(x)=x2-6x+5

f ' = 2x-6= 0

x = 3

f(3) = -4


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.