Matematik

hjælp til matematik opgave 3.12 i MAT AB2 stx opgaver

06. december 2020 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Bestem f '(x0) i hvert af følgende tilfælde ved at benytte produktreglen. Kontroller facit ved hjælp af CAS.

f1(x)=x√(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2020 af mathon

       har du prøvet?


Svar #2
06. december 2020 af EmilieHansen03

ja det har jeg, og jeg kan stadig ikke helt finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2020 af StoreNord

f1(x)=x√(x) = x*x0.5 = x1.5

så skulle det være nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2020 af ringstedLC

... og hvis man ikke vil bruge potensregnereglerne:

f1(x) er et produkt af to andre funktioner; x og √x. Så produktreglen, formel (125) er oplagt til differentationen:

\begin{align*} {f_1}'(x) &= \bigl(x\bigr)'\cdot x+\bigl(\sqrt{x}\bigr)'\cdot \sqrt{x} \\ &=... \end{align*}


Skriv et svar til: hjælp til matematik opgave 3.12 i MAT AB2 stx opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.