Matematik

Matematik opgave optimering

07. december 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave:

Jeg kan ikke finde ud af a) og b)

Men c) er jeg rimelig sikker på, at jeg skal tage A'(x)=2x^{2}-6x+9 og derefter sætte den lig med 0, for at optimere x=\frac{3}{2} giver det, og så skal jeg lave en monotonilinje


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2020 af StoreNord

a)    Når den ene snor er 4, er den anden 8.
       En kvadratomkreds på 4 gir et kvadrat på 1x1 = 1 cm²
       En kvadratomkreds på 8 gir et kvadrat på 2x2 = 4 cm²
       Samlet areal er ?

b)    Hvis den ene del er 4x cm, er den anden ...
       ...
       ...
      


Svar #2
07. december 2020 af Ladora (Slettet)

Samlede areal må vel være 5 cm2

Hvad gør jeg i b, og skal jeg optimere i c) som jeg skrev i opgacebeskrivelse lægere oppe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2020 af StoreNord

i b) skal du gøre det samme som i a).


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2020 af StoreNord

c) har du ganske ret i.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2020 af ringstedLC

c) Korrekt resultat, men forkert opstilling:

\begin{align*} A(x) &= 2x^2-6x+9 \\ A'(x)=0 &= 4x-6 \\ x &=\tfrac{3}{2}\,\text{cm} \end{align*}

Du behøver ikke at lave en monotonilinje.


Skriv et svar til: Matematik opgave optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.