Fysik

hastighed og acceleration

08. december 2020 af mandland - Niveau: B-niveau

hvad giver v^2, jeg har søgt og nogen siger at det giver [m^2/s^2], mens andre siger at det giver a [m/s^2]

v=hastighed

a=acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af peter lind

Læg hele opgaven ind som billedfil


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

v2 har enheden m2/s2, f.eks:

(10m/s)2 = 102m2/s2.

Den anden enhed, du angiver er enheden for acceleration.


Svar #3
08. december 2020 af mandland

a


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2020 af ringstedLC

"De andre" tager fejl. Acc. a er hastighed pr. tid:

\begin{align*} a &= \frac{v}{t} \\ &= \frac{\frac{m}{s}}{s}=\frac{m}{s^2} \\ a(t) &= v(t)' \end{align*}

Hvis grafen for v(t) tegnes har den hældningen a(t).


Svar #5
08. december 2020 af mandland

Hvorfor er hældningen det samme som accelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2020 af mathon

Acc. a er hastighedsændring pr. tid:

Med konstant acceleration
gælder:
                      \small a=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(a\cdot t+v_0)


Skriv et svar til: hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.