Matematik

Lineær algebra

10. december 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Er der nogen, der kan hjælpe mig med b), c) og d) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2020 af peter lind

Hvis fællesmængden for U og W kun indeholder 0 vektoren må dim(U+V) være n+k. Hvis den ikke gør må den være mindre


Svar #3
10. december 2020 af K22

Kan du uddybe?

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2020 af peter lind

hele rummet udsændes af de n+k vektorer. Hvis disse vektorer ikke er lineært uafhængig må dimensionen være mindre en n+k. Du kan evt. komme med et eksempel


Svar #5
10. december 2020 af K22

Mange tak. Hvad med c) og d)

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2020 af Anders521

#3 

b)  Sæt n := dim(U), k: = dim(W). Da det oplyses, at                                                                                                                                   U = spanF{ u1, u2, __,un } og W = spanF{ w1, w2, __,wk },                                         kan ethver vektor a ∈ U og b ∈ W skrives som en lineærkombination:                                                                                              a = Σi=1λi· ui og b = Σj=1k μj·wj, hvor λ1, λ2, ___, λn, μ12, __,μk ∈ F.                              Dermed haves                                                                                                                                                                    a + b =  Σi=1n λi· ui +  Σj=1k μj·wj ∈ spanF{ u1, u2, __,un, w1, w2, __,wk } ⊂ U +W.                        Dermed følger det, at dim(U + W) ≤ dim (U) + dim(W) = n + k.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2020 af peter lind

c) Det kan du selv gøre. Sæt vektorerne til at være enhedsvektorer

d) alle vetorer er jo vektorer i V, så dimensionen kan aldrig blive større end dimensionen af V


Svar #8
10. december 2020 af K22

#6 Hvordan får du "lambda" og "eta" ind i udtrykket? Er det bare nogle værdier, du har valgt? Desuden bemærker jeg, at du ikke har inddraget noget af det, som der blev skrevet i 4# ?


Svar #9
10. december 2020 af K22

7# Kan du give et eksempel som i opgaven bare med nogle andre værdier i c)


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. december 2020 af Anders521

#8 lamda og eta er skalarer, hvilket fås "ind i udtrykket" da de tilhørende vektorer til U og W udspænder U og W.


Svar #11
11. december 2020 af K22

#10 Mange tak. Hvad med c) og d) 


Skriv et svar til: Lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.