Fysik

Keplers 3. lov

12. december 2020 af OnDonDing - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave for, som jeg simpelthen ikke forstår.. Kunne mega godt bruge noget hjælp og gerne en lille forklaring til hvordan du løser opgaven.. Tak på forhånd ;)

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2020 af peter lind

Du har jo ikke hele opgaven med, så jeg kender ikke forudsætningerne.

Hvad er problemet ? Hvor langt er du kommet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

b)

konstant = 4π2 / (G(M+m))

Du kan antage at M+m ≈ M, dvs. at legemerne har meget mindre masse end Jorden.

c)

konstant = T2/a3  <=>

a = 3√( T2/konstant )

Du skal indsætte T i enheden s, så får du a i enheden m.


Skriv et svar til: Keplers 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.