Matematik

Linjens ligning

12. december 2020 af Andersdkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg står og skal bruge hjælp til et eksamensspørgsmål, håber at der er nogle der vil kunne hjælpe.

"Gør rede for hvordan man i planen bestemmer linjens ligning for en linje, der står vinkelret på en anden linje."


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} l &\perp m \\ \vec{r}_l&=\widehat{\vec{r}_m}\;,\;\vec{r}_l=\binom{1}{a_l}\;,\;\vec{r}_m=\binom{1}{a_m} \\ a_l\cdot a_m &= -1 \end{align*}

Vis sammenhængen med et eksempel.


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.