Matematik

Differential regning Hjælp med graf!

12. december 2020 af Usshhhh - Niveau: A-niveau

Hey, jeg ved ikke rigtigt hvilke graf der er hældning til f. Hjælp med en forklaring!

DEr står gør rede for hvilke graf der er graf for f mærke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2020 af Capion1

Brug udelukkelsesmetoden.
Kig på grafen for f .
Først falder den. Det betyder, at f ' er ...... ?
Derefter har f et lokalt minimum. Det betyder, at f ' er .......  ?
Dernæst stiger den. Det betyder, af f ' er ....... ?
 


Svar #2
12. december 2020 af Usshhhh

Så må det være B eller A, ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2020 af janhaa

#2

Så må det være B eller A, ikk?

A


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2020 af Capion1

Nej.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2020 af MandenMedMangeHatte

#3 A er ikke det rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2020 af Capion1

Nej. B er det rigtige svar.
Som nævnt:
Brug udelukkelsesmetoden.
Kig på grafen for f .
Først falder den. Det betyder, at f ' er ...... ?
Derefter har f et lokalt minimum. Det betyder, at f ' er .......  ?
Dernæst stiger den. Det betyder, af f ' er ....... ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2020 af ringstedLC

Det bemærkes, at

\begin{align*} \left.\begin{matrix} A(x):\;\;\left\{\begin{matrix} A(x<r_1)\qquad\,>0\Rightarrow f(x)\nearrow \\ A(r_1<x<r_2)<0\Rightarrow f(x)\searrow \\ A(r_2<x<r_3)>0\Rightarrow f(x)\nearrow \end{matrix}\right. \\\\ B(x):\;\;\left\{\begin{matrix} B(x<r_1)\qquad\,<0\Rightarrow f(x)\searrow \\ B(r_1<x<r_2)>0\Rightarrow f(x)\nearrow \\ B(r_2<x<r_3)<0\Rightarrow f(x)\searrow \end{matrix}\right. \\ C(x):\;\;\left\{\begin{matrix} C(x<r_1)\qquad\,<0\Rightarrow f(x)\searrow \\ C(r_1<x<r_2)>0\Rightarrow f(x)\nearrow \\ C(r_2<x<r_3)<0\Rightarrow f(x)\searrow \end{matrix}\right. \\\\ B(x)=0\Rightarrow \left\{\begin{matrix} x_1<0\\ x_2<0\\ x_3>0 \end{matrix}\right.\quad\Rightarrow f_{ekstr.}(x)\neq f(0)\qquad\quad \\ C(x)=0\Rightarrow \left\{\begin{matrix} x_1<0\\x_2=0\\x_3>0 \end{matrix}\right.\quad\Rightarrow f_{ekstr.}(x)=f(0)\qquad\quad \\\\ \end{matrix}\right\}\Rightarrow B(x)=f'(x) \end{align*}


Skriv et svar til: Differential regning Hjælp med graf!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.