Matematik

Bestem f(g(x)); og g(f(x))

15. december 2020 af MVDP - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

To funkioner er givet ved g(x) =kvadratrod(x) + 1 og f(x)=x2-4x+4

a) Bestem  f(g(x)) og g(f(x))

b) Bestem 
f '(g(x))  og g'(f(x))

Håber I kan hjælpe. Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2020 af StoreNord

f(g(x)) = (\sqrt{x+1})^{2}-4\sqrt{x+1})+4


Svar #2
15. december 2020 af MVDP

Tak skal du have:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2020 af mathon

        \small \begin{array}{llllll} g(f(x))=\sqrt{x^2-4x+4}+1 \end{array}


Svar #4
15. december 2020 af MVDP

Tak skal I have. Det var en stor hjælp begge to:))


Skriv et svar til: Bestem f(g(x)); og g(f(x))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.