Matematik

Matematik (uligheder)

16. december 2020 af Emmadk247 - Niveau: C-niveau

Hej har brug for hjælp til denne opgave. Den handler om uligheder

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
16. december 2020 af Emmadk247

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Moderatoren

Er det 9. klasse? 

Hvad har du selv prøvet på for at finde svaret?


Svar #3
16. december 2020 af Emmadk247

jeg har fundet hvilket lønningsform der var bedst og det er jo så første tilbud men han skal jo minimum tjene 2800kr + 10% mere hvis lønningsform 1 og 2 skal være det samme


Svar #4
16. december 2020 af Emmadk247

jeg tror jeg er den helt forkerte retning...


Svar #5
16. december 2020 af Emmadk247

jeg fandt ud af det

jeg har fået ligningen til at lyde sådan... er det rigtigt?

5000 + 0,1x < 2000 + 0,15x 

x > 60.000


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2020 af Soeffi

Salg: x. 
f(x) = 5000 + 0,1·x er indtjening ved aflønningsform 1
g(x) = 2000 + 0,15·x er indtjening ved aflønningsform 1

De to aflønningformer er ens for det x, hvor f(x) - g(x) = 0.
f(x) - g(x) = -0,05·x + 3000, som er en lineær funktion. Denne funktion har et nulpunkt og for x større end nulpunktet gælder, at f(x) - g(x) < 0, eller g(x) > f(x) og dermed er aflønningsform 2 bedre end aflønningsform 1, når x er større end nulpunktet.
5000 + 0,1·x - (2000 + 0,15·x) = 0 ⇔
-0,05·x + 3000 = 0
x = 60.000

Dvs. for et salg større end 60.000 kr. er aflønningsform 2 bedst.


Skriv et svar til: Matematik (uligheder)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.