Kemi

Hjælp til opgave

16. december 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Når 10 g Al og 19 g O2 reagerer, dannes der ….. Al2O3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af janhaa

4Al+3O_2=> 2Al_2O_3

0,37 mol Al gir 0,185 mol salt

m(Al2O3) = 18,9 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

10g Al ~ 10g / 26,982g/mol = 0,371mol 

19g O2 ~19g/ 18,016g/mol = 1,055mol

Det er altså Al der er den begrænsende faktor.

For hver 4 Al bliver der dannet 2 Al2O3, altså den halve mængde. Der bliver med andre ord dannet

0,371mol / 2 = 0,185mol Al2O3

som har massen

0,185mol * 101,96g/mol = 18,9g


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.