Kemi

Beregnin af PH

16. december 2020 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er pH af en 0,100 M opløsning natriumacetat CH3COONa?
Ka(CH3COOH)=1,75*10^-5
Kw = 10^-14

jeg har vedhæftet den beregninge jeg har foretaget, men er det korrekt?

Vedhæftet fil: kemi2121.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af Mariassssssss

Først find ud af om det en svag, stærk eller middelstærk base:

K_b=\frac{K_w}{K_a}

pKb=-log_1_0(K_b)

Hvis;

pKb < 0 stærk base

0<pkb<4 middelstærk base

4<pkb<10 svag base

Brug formel for pH alt efter styrke


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} pK_a=-\log(1.75\cdot 10^{-5})=4.76\\\\\\ pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log(c_b) \right )\\\\ pH=7+\frac{1}{2}\cdot\left ( 4.76+\log(10^{-1}) \right )\\\\ pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76+(-1) \right )\\\\ pH=7+\frac{1}{2}\cdot 3.76\\\\ pH=7+1.88\\\\\\ pH=8.88 \end{array}


Skriv et svar til: Beregnin af PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.