Matematik

Talsystemer - nogen der kan forklare mig det her spørgsmål

16. december 2020 af Mathian - Niveau: C-niveau

Kan nogen forklare det her spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af peter lind

i base 3 tæller man således

0      1      2      så er der ikke flere tal  at gøre godt med så man fortsætter

10   11     12

100  101 ...

o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2020 af PeterValberg

Du skal med andre ord omskrive de decimale tal 12, 24, 36, 48, 60 til tretalssystemet
hvilket du gerne skulle få til:

110, 220, 1100, 1210, 2020 (base 3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{Additionstabel i }\\ \textup{basis-3:}\\& \begin{array}{c|c|c|c|} +&\mathbf{{\color{Red} 0}}&\mathbf{{\color{Red}1}}&\mathbf{{\color{Red}2}}\\\hline \mathbf{{\color{Red}0}}&0&1&2\\\hline \mathbf{{\color{Red}1}}&1&2&10\\\hline \mathbf{{\color{Red}2}}&2&10&11\\\hline \end{array}\\\\\\\\ \textup{Multiplikationstabel i }\\ \textup{basis-3:}\\& \begin{array}{c|c|c|c|} \bullet&\mathbf{{\color{Red} 0}}&\mathbf{{\color{Red}1}}&\mathbf{{\color{Red}2}}\\\hline \mathbf{{\color{Red}0}}&0&0&0\\\hline \mathbf{{\color{Red}1}}&0&1&2\\\hline \mathbf{{\color{Red}2}}&0&2&11\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2020 af mathon

12x, 24x, 36x, 48x, 60x       er en differensrække med differensen 12x

            \small \begin{array}{lllll} 12_x=110_{III}\\\\\\ 24_x=110_{III}+110_{III}\\& 110\\& \underline{110}\\& 220\\ 24_x=220_{III}\\\\\\ 36_x=220_{III}+110_{III} \\& 220\\& \underline{110}\\& \! \! \! 1100\\ 36_x=1100_{III}\\\\\\ 48_x=1100_{III}+110_{III}\\& 1100\\& \underline{\, \, 110}\\& 1210\\ 48_x=1210_{III}\\\\\\ 60_x=1210_{III}+110_{III}\\& 1210\\& \underline{\, \, 110}\\& 2020\\ 60_x=2020_{III} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2020 af mathon

eller
           \small \begin{array}{llllll} 24_x=110_{III}\cdot 2_{III}\\& \underline{110\cdot 2}\\& 220\\ 24_x=220_{III}\\\\\\ 36_x=110_{III}\cdot 10_{III}\\& \underline{110\cdot 10}\\& 000\\& \! \! \!\underline {110\, \, \, \, }\\& \! \! \! 1100\\ 36_x=1100_{III}\\\\\\ 48_x=110_{III}\cdot 11_{III}\\& \underline{110\cdot 11}\\& 110\\& \ \! \! \!\! \! \underline{110\, \, \, \, }\\& \! \! \! 1210\\ 48_x=1210_{III}\\\\ 60_x=110_{III}\cdot 12_{III}\\& \underline{110\cdot 12}\\& 220\\& \! \! \! \underline{110\, \, \, \, }\\& \! \! \! 2020\\ 60_x=2020_{III} \end{array}


Svar #7
19. december 2020 af Mathian

Ah mange tak for hjælpen, det hjalp rigtig meget :)


Skriv et svar til: Talsystemer - nogen der kan forklare mig det her spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.