Matematik

Stationære punkter ER DET KORREKT?

17. december 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Er der en som kan hjælpe med, at forklare hvorfor det her ser forkert ud. 

Har udregnet de partielt afledte for f(x,y) 

og herefter sagt f'_x og f_y= 0 for at finde mit stationære punkt

Men det gir mig alle de her svar, en som kan hjælpe?
 


Svar #1
17. december 2020 af Elninoo

Update, fandt ud af jeg kunne bruge denne kommando 

Men nu ved jeg ikke lige helt hvad som er x og y da det er lidt uklart eftersom jeg skal bruge det til at finde Z værdien til det stationære punkt.... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2020 af peter lind

De to ligninger skal opfyldes samtidig så du får to ligninger med 2 ubekendte


Svar #4
17. december 2020 af Elninoo

Når jeg gør det samtidig får jeg dette: Ved ikke hvorfor (Se vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2020 af peter lind

Du kan anbringe de to løsninger til fx og fy = 0 på en fælles brøkstreg og derefter nøjes med at angive tællerne = 0 i dit CAS værktøj.Det vil få dit CAS værktøj til at give en mere klar løsning.


Skriv et svar til: Stationære punkter ER DET KORREKT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.