Fysik

Hastighed

19. december 2020 af Regndyr - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har bøvl med følgende opgave. Jeg har ingen idé om hvordan man bestemmer hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2020 af peter lind

a) Jeg aner ikke hvad der menes med "optegn frigjort legeme" betyder. Bevægelsen på stykket AB er en bevægelse med den konstante acceleration a = g*cos(θ)

b)Brug energibevarelse


Svar #3
19. december 2020 af Regndyr

A har jeg fint styr på, men b volder stadig besvær. Men vi er enige om, at a=g*sin(30) og ikke cos?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}b)\\& \begin{array}{lllll} 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\quad v_0=0\\\\ v=\sqrt{2\cdot g\cdot \sin(30\degree)\cdot \Delta s}\\\\ v=\sqrt{ g\cdot \Delta s}\\\\ v=\sqrt{\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2}\cdot \left ( 10.0\;m \right ) \right )}=9.91\;\frac{m}{s} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.