Kemi

amfolyt

20. december 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Som jeg har forstået det skal man i følgende opgave bruge amfolytformel med at gange de to pKa værdier sammen. Men jeg blev i tvivl omkring at man jo får to forskellige pH alt efter om man bruger den første og den anden pKa eller den anden og den tredje pKa. Hvordan ved man så hvilekn man skal bruge. 

En anden ting er at der i opgaven står at det er amfolyt. Men hvis der ikke står det. Hvordan ved amn om man skal kigge på det som en polyprot syre eller en amfolyt? 

Vedhæftet fil: amfolyt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af janhaa

e)

pH = 0,6(pKa2 - log(0,1)) = 4,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af janhaa

or)

pH = 0,5(pKa2 + pKa3) = 9,8


Svar #3
20. december 2020 af Stjerneskud2016

Tak! Men hvordan ved jeg at jeg ikke skal regne pKa1 + pKa2?

janhaa


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. december 2020 af janhaa

#3

Tak! Men hvordan ved jeg at jeg ikke skal regne pKa1 + pKa2?

janhaa

fordi det er

NaH2PO4


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2020 af janhaa

her: 

Na2HPO4

pKa2 + pKa3


Svar #6
20. december 2020 af Stjerneskud2016

Tak. Jeg forstår det godt nu :) 

janhaa


Skriv et svar til: amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.