Kemi

kinetik

20. december 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

I opgave a) er jeg i tvivl havd jeg skal skrive i formlen. Jeg har omskrivet formlen således at det er

k=-ln([A_t]/[A_t=0])/t

Vil det ikke sige at jeg først skal beregne t ved at gange halveringstiden med 2. Men hvad skal jeg skrive på [A_t]/[A_t=0] plads? 

Vedhæftet fil: kinetik.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2020 af janhaa

t(1/2)=\ln(2)/k\\ t(1/2)=162,7\,

omgjør 162,7 døgn til sec

k = ln(2)/(162,7*24*3600) s-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} 0.75=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{162.7\;\textup{d\o gn}}}\\\\ \ln(0.75)=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{162.7\;\textup{d\o gn}}\\\\ t=\frac{\ln(0.75)}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 162.7\;\textup{d\o gn} \right )=67.53\;\textup{d\o gn} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.