Kemi

opløselighed

24. december 2020 af Jupiter12 - Niveau: Universitet/Videregående

I atmosfæren er partialtrykket af O2 159 mm Hg og opløseligheden af O2 i vand 0,44g/100 mL.

Angiv opløseligheden i vand af O2 ved et pO2 på 110 mm Hg.

Svar: 0,30 g/100 mL.
 Forstår ikke helt hvordan man er kommet frem til facit?


I plasma er Henrys konstant for henholdsvis O2 og CO2 under fysiologiske forhold bestemt til:

O2= 100 kPa/mM

CO2 =4.35kPa/mM

Hvordan udregnes Henrys konstant i plasma? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textup{Opl\o seligheden i vand}\\ \textup{af }O_2\textup{ ved 110 mm Hg:}\\& \frac{0.44\;g}{100\:mL}\cdot \frac{110}{159}=0.30\;\frac{g}{100\;mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2020 af mathon

 Henrys konstant i plasma "regnes ikke ud", men bestemmes eksperimentelt.


Svar #3
26. december 2020 af Jupiter12

Er dette så blot nogle konstanter som jeg skal kende til? :) Der er nemlig ikke blevet udført et eksperiment 


Skriv et svar til: opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.