Matematik

ligning

04. januar 2021 af mia20000 - Niveau: 9. klasse

Hej :) 

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne ligning? Og er det muligt at I kan forklare hvad I gøre for at i har løst denne ligning? 
 

1/3x - 7 = 3/11x+7
 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2021 af peter lind

træk 3/11*x over på venstre side og -7 over på højre side

sæt x ud foran en parantes og reducer indholdet af parantesen


Svar #2
04. januar 2021 af mia20000

kan du godt skrive det så er det nemt at forstå? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2021 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llllll} \frac{1}{3}x-7=\frac{3}{11}x+7&\textup{subtraher }\frac{3}{11}x\textup{ p\aa \ begge sider}\\\\ \frac{1}{3}x-\frac{3}{11}x-7=+7&\textup{adder 7 p\aa begge sider}\\\\ \frac{1}{3}x-\frac{3}{11}x-7+7=7+7\\\\ \left (\frac{11}{33} -\frac{9}{33} \right )x=14\\\\ \frac{2}{33}x=14&\textup{divider med }\frac{2}{33}\textup{ p\aa begge sider}\\\\ \frac{\frac{2}{33}}{\frac{22}{33}}x=14: \frac{2}{33}&\textup{p\aa \ h\o jre side; man dividerer med en br\o k ved at multiplicere med inversbr\o ken}\\\\ x=14\cdot \frac{33}{2}\\\\ x=231 \end{array}


Svar #4
04. januar 2021 af mia20000

mange tak :) 

må jeg spørger hvad du har gjort i trin 3 - få du nået op til (11/33 - 9/33)? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2021 af mathon

...skaffer brøkerne fællesnævner, så de kan subtraheres.


Svar #6
04. januar 2021 af mia20000

tusinde taaaaak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.