Matematik

ligninger

05. januar 2021 af Ca12345 - Niveau: 9. klasse

Hej med jer 

kan I hjælpe mig med at løse denne ligningen? 

4x + 2*(35-3x/4) = 20

håber I vil hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2021 af Hyggen76

4x+70-6x/4=20

4x-6x/4=-50

16x/4-6x/4=-50

10x/4=-50

10x=-200

x=-20


Svar #2
05. januar 2021 af Ca12345

er der nogen der kan forklar hvad der bliver gjort for hver trin i ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af Hyggen76

Først ganges 2 ind i parantesen.

Brøken skilles i to.

4x bliver forlænget med 4 hvorefter 6x/4 trækees fra. 70/4 reduceres.

35/2 trækkes fra begge sider.

Begge sider reduceres med 5/2.


Svar #4
05. januar 2021 af Ca12345

mange tak 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.