Kemi

Kemi C idealgasloven

06. januar 2021 af klo102030 - Niveau: C-niveau

Jeg skal bruge idealgas loven til at kunne beregne opgave b, c

b) Tryp p af 3,4 mol CO2(g) i en beholder på 1.2 L ved 20 grader. ???

c) Stofmængde n af 1,0 m3 atmosfærisk luft ved 25 grader og 1 bar: ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af Hyggen76

p=(n*g*K)/V


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2021 af janhaa

b)

pV = nRT

p = (nRT)/V

c)

n = pV/RT


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2021 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left ( 3.4\;mol \right )\cdot \left ( 8.31\;\frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+20)\;K)}{0.0012\;m^3}\end{array}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \begin{array}{llllll} n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left ( 10^5\;\frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( 1.0\;m^3 \right )}{\left (8.31\;\frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+25)\;K\right )} \end{array} \end{array}


Svar #4
06. januar 2021 af klo102030

Jeg er ikke helt med på hvorfor du opløfter 10´5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2021 af janhaa

#4

Jeg er ikke helt med på hvorfor du opløfter 10´5?

1 bar er 100 000 Pa


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2021 af janhaa

1 Pa = 1 N/m2


Svar #7
06. januar 2021 af klo102030

Nårhh ja


Skriv et svar til: Kemi C idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.