Matematik

Bestem ved håndregning den afledede af hver af følgende sammensatte funktioner. Angiv først den indre og ydre funktion:

06. januar 2021 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Bestem ved håndregning den afledede af hver af følgende sammensatte funktioner. Angiv først den indre og ydre funktion:

a. f(x)=√(2x-3)

b. f(x)=(4x-1)^3

c. f(x)=(x^2-2x)^4

d. f(x)=√(4x^2+3x^4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2021 af peter lind

a) indre funktion 2x+3 ydre funktion kvadratrod

b) indre funktion 4x-1 ydre funktion 3. potens

c) indre funktion x2-2x  ydre 4. potens

d) indre funktion 4x2 +3x4 ydre funktion kvadratrod


Svar #2
06. januar 2021 af EmilieHansen03

Hej Peter Lind 

Jeg forstår ikke helt hvad det er du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2021 af peter lind

Undskyld Jeg skulle have byttet om på ydre og indre

For den første har du f = kvadratrod g(x) = 2x+3  f(2x+3) = kvrod(2x+3)


Skriv et svar til: Bestem ved håndregning den afledede af hver af følgende sammensatte funktioner. Angiv først den indre og ydre funktion:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.