Kemi

Gösta ønsker at måle Østersøens saltholdighed

07. januar 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

har virkelig brug for hjælp til denne opgave har meget svært ved den og det er den sidste opgave der er tilbage, håber i gider hjælpe mig 

Gösta ønsker at måle Østersøens saltholdighed på tre dybder ud for Gotland. Han udtager 5,00 mL af vandprøverne, fortynder med lidt demineraliseret vand og tilsætter 20 dråber kaliumchromatopløsning som indikator.

Opløsningen titreres nu med 0,100 M sølvnitratopløsning, og ækvivalensvolumenerne er som følger:

Dybde

Ækvivalensvolumen

Overflade:

5,1 mL

50 m:

6,0 mL

150 m:

17,1 mL

Beregn chloridionkoncentrationen i de tre dybder.
Beregn også vandets saltholdighed som masse%.
Hvad skal Gösta gøre ved affaldet fra titreringen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2021 af Heptan

Sølv(I)nitrat og chlorid reagerer i forholdet 1:1, dvs. de har samme stofmængde.

Beregn stofmængden af 5,1 mL 0,100 M med formlen

n = cV

Beregn chloridkoncentrationen af 5,00 mL med den beregnede stofmængde, med formlen

c = n/V

Masse-%: Beregn massen af den beregnede stofmængde med formlen

m = nM

hvor M er molarmassen af natriumchlorid.

Beregn masseprocenten med formlen

Masse-% = m/(5 g) * 100%

fordi 5,00 mL vand vejer 5 g.

Affald: Ikke helt sikker, men det er vist farligt affald. Måske kan det betale sig at omdanne det til metallisk sølv?

https://www.carlroth.de/medias/SDB-5302-DK-DA.pdf?context=bWFzdGVyfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0c3wyMDI4Mzh8YXBwbGljYXRpb24vcGRmfHNlY3VyaXR5RGF0YXNoZWV0cy9oMDAvaDM5Lzg5NTA2NDUzNTg2MjIucGRmfDQzNzE3MDRlZWNhMjA3NDA1M2YxNjE3ZjBhMDM1MzBkNmIyZTZhM2FhZmUxNDI1NDhjZDc1YTc3NmIyZWQ4Y2E

https://www.gbiosciences.com/image/pdfs/msds/BTNM-0064_msds_DA.pdf


Svar #2
07. januar 2021 af emmamuzze

mange tusinde tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Gösta ønsker at måle Østersøens saltholdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.