Matematik

Bestem den anden rod

08. januar 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Bestem c, når 1 er rod i 2x2-3x+c=0

''Bestem derefter den anden rod'' - hvad menes der med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet)

#0

Tjek dette link ud, det er samme opgave det drejer sig om:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1397220


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textup{N\aa r 1 er rod:}&2\cdot 1^2-3\cdot 1+c=0\\\\& -1+c=0\\\\& c=1\\\\ \textup{Faktorisering:}&2x^2-3x+1=(x-1)(2x-1)=0\\\\ \textup{Den anden rod:}&2x-1=0\\\\& 2x=1\\\\& x=\frac{1}{2} \end{array}


Svar #3
08. januar 2021 af Alrighty

#2

Hvilken formel har du brugt til at komme til resultatet i faktoriseringen? 

Og er jo ikke længere til stede i 2x2 - så er det vel ikke den anden rod længere? eller er det 2 i 2x der gør det til den anden rod?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{eller:}\\& \begin{array}{llllll} 2x^2-3x+1=0\\\\ x=\frac{-(-3)\pm\sqrt{(-3)^2-4\cdot 2\cdot 1}}{2\cdot 2}\\\\ x=\frac{3\pm1}{4}\\\\ x=\left\{\begin{matrix}1 \\ {\color{Red} \mathbf{\frac{1}{2}}} \end{matrix}\right. \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Bestem den anden rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.