Fysik

M10 Mercedes: mekanik

10. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg forstår ikke, hvorfor man skal foretage en polynomisk regression af 3. grad i a). Hvilken formel føres regressionen efter? Får også den største forklaringsgrad, når der foretages netop denne regression.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2021 af ringstedLC

Når du ikke har andre oplysninger end tabellen, må regressionen være den med største R2.

a)

\begin{align*} v(t) &= 100\Rightarrow t_{100}=\;?\,\text{sek.} \end{align*}

b) Acc. er hældning af fart eller mere korrekt; af hastighed:

\begin{align*} v(t) &= 40\Rightarrow t_{40}=\;? \\ v'(t_{40}) &= \;?\,\text{m/s}^2 \end{align*}

c) Strækning er arealet under grafen for fart, da:

\begin{align*} v(t)=s'(t)\Rightarrow \int \!v(t)\,\mathrm{d}t&=\!\int \!s'(t)\,\mathrm{d}t \\ &=s(t)+s_0 \\ \int_{0}^{10}\!v(t)\,\mathrm{d}t &= s(10)=\;?\,\text{m} \end{align*}

Alternativt: Arealet er tilnærmet en retvinklet trekant med kateterne 10 og v(10).


Svar #2
03. februar 2021 af Krollo (Slettet)

#1

Ift. c)
Hvilken graf er der tale om? Jeg har tegnet et 3. grads polynomium, og jeg kan ikke se nogen retvinklet trekant.


Svar #3
03. februar 2021 af Krollo (Slettet)

#1

Glem det, jeg har lavet opgaven nu, men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: M10 Mercedes: mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.