Matematik

f(x) = (x^3-x^2*e^x-4 løs fmærke = 0

10. januar 2021 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

f(x) = (x^3-x^2*e^x-4 

Bestem f'(x)

Løs f'(x) = 0

Jeg har gjort et forsøg, og har brugt produktreglen og fået

3x^2-2x*e^x-4 + e^x-4 +(x^3-x^2) * e^x-4

Ved ikke lige om det er rigtigt og hvis det lige hvordan jeg skal løse den ligning i hånden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2021 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af opgaven, tak.


Svar #2
10. januar 2021 af matematikersvært10101

#1

#0 Vedhæft et billede af opgaven, tak.

Opgaven her vedhæftet her 

Vedhæftet fil:Studie opgave333.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2021 af StoreNord

(3x^2-2x)*e^{x-4} + (x^3-x^2) * e^{x-4}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2021 af AMelev

#0 Du sjusker med dine parenteser.
Det er rigtigt, at du skal bruge produktreglen, men du skal bruge den rigtigt:
f'(x)=(x^3-x^2)'\cdot e^{x-4}+(x^3-x^2)\cdot (e^{x-4})'.
Til (e^{x-4})' skal du bruge reglen for differentiation af sammensatte funktioner. FS side 24 (135).


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2023 af hejhej0613

er der nogen som kan forklare den yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2023 af StoreNord

(3x^2-2x)*e^{x-4} + (x^3-x^2) * e^{x-4}         er:

Den første faktor afledet   gange   den anden faktor ikke-afledet

plus

den første faktor ikke-afledet   gange   den anden faktor afledet


Skriv et svar til: f(x) = (x^3-x^2*e^x-4 løs fmærke = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.