Matematik

Bestem vinklen mellem to vektorer

11. januar 2021 af MimiJac - Niveau: A-niveau

Hvor \underset{a}{\rightarrow}=\binom{-1}{2}      og     \underset{b}{\rightarrow}=2\underset{a}{\rightarrow}-\widehat{a}

anvender formlen: \underset{a}{\rightarrow}=\binom{-a_2}{a_1}

Deraf: \widehat{a}=\binom{-2}{-1}

Finder vektor b:

2*\binom{-1}{2}-\binom{-2}{-1}=\binom{0}{5}

Når jeg så regner vinklen mellem disse vektorer bliver resultatet ikke korrekt. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af PeterValberg

Hvilket resultat får du og hvad skal facit være ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. januar 2021 af MimiJac

Jeg får 0,8944 grader, facit er 26,6 grader


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2021 af PeterValberg

Det er fordi dit resultat (0,8944) er cos(v)
du finder vinklen ved at beregne cos-1(0,8944)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. januar 2021 af MimiJac

Arh okay. Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}=\bigl(\begin{smallmatrix} -1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad \overrightarrow{b}=\bigl(\begin{smallmatrix} 0\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \cos(v)=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} -1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\5 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{(-1)^2+2^2}\cdot 5}=\frac{2}{\sqrt{5}}\\\\ v=\cos^{-1}\left ( \frac{2}{\sqrt{5}} \right )=26.6\degree \end{array}


Skriv et svar til: Bestem vinklen mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.