Matematik

Find Vektorens koordinater udfra længde, og vinkel

11. januar 2021 af msh08 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave der lyder således (To vektorer a og b gælder at a har længden 7 og en retningsvinkel på 42 grader, og at b har længden 29 og retningsvinklen 168 grader. Bestem koordinaterne til a og b)

Nogen der kan forklare, hvad man skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af peter lind

v = r(cos(θ), sin(θ) ) hvor v er vektoren, r er lægden og θ er retningsvinklen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af ringstedLC

Retningsvinklens ene ben er x-aksens positive retning. Dens andet ben er vektoren. En vektor med længden 1 er hypotenusen i en trekant, der har dens koordinater som kateter.

\begin{align*} \sin^2 (\theta )+\cos^2 (\theta ) =1^2 &= 1\quad \text{Grundrelationen} \\ \left | \vec{v\,} \right | &=1 \Rightarrow \vec{v}=\binom{\cos(\theta )}{\sin(\theta )}\\ \left | \vec{a\,} \right |&=7 \Rightarrow \vec{a}=\binom{\,?\,}{\,?\,}\\ \end{align*}


Skriv et svar til: Find Vektorens koordinater udfra længde, og vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.