Kemi

beregne varme og slut temperatur

17. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Hvordan skal opgave d) løses?

I svaret står der at der er 10 mol af CaSO4*0,5H_2O. men jeg forstår ikke hvordan man skal kunne se det ud fra reaktionen

Vedhæftet fil: beregne varme.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Der er ikke angivet hvor meget stof der reagerer, men vi behøver heller ikke at vide det.

Som du har fundet ud af, er ΔH = -21,15 kJ/mol for den betragtede reaktion. Det vil sige at der bliver frigivet en varmemængde på 21,15 kJ/mol (når enthalpien falder, er det fordi der bliver frigivet varme). Hvis vi siger at der reagerer n mol CaSO4*0,5H2O, så bliver der også dannet n mol CaSO4*2H2O. Dette skal opvarmes af den frigivne varme. Dvs.

Q = n*c*ΔT

n * 21,15 kJ/mol = n * 0,186 kJ/(mol*K) * (Tslut - 25)K  <=>

Tslut = 139 oC


Skriv et svar til: beregne varme og slut temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.