Fysik

tynde og cirkelbevægelser.

18. januar 2021 af Jens300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp har virkelig brug for hjælp!


Svar #1
18. januar 2021 af Jens300 (Slettet)

Dette billede er formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllllllll} \textbf{a)}\\&& m\cdot \frac{v^2}{r}=\frac{G\cdot m\cdot M}{r^2}\\\\&& v=\sqrt{\frac{G\cdot M}{r}}\\\\\\\textbf{b)}\\&& v_{\textup{m\aa ne}}=\sqrt{\frac{\left ( 6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \left ( 6.07\cdot 10^{24}\;kg \right )}{3.85\cdot 10^{8}\;m}}&=&1\,025.79\;\frac{m}{s}\\\\\\\textbf{c)}\\&& v_{\textup{Jord}}=\sqrt{\frac{\left ( 6.67408\cdot 10^{-11}\;\frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \left ( 2.00\cdot 10^{30}\;kg \right )}{1.5\cdot 10^{11}\;m}}&=&29\,830.8\;\frac{m}{s} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllllllll} \textbf{d)}\\&& v_{\textup{m\aa ne}}=\frac{2\pi\cdot \left ( 3.85\cdot 10^{8}\;m\right)}{2.35872\cdot 10^6\;s}&=&1\,025.57\;\frac{m}{s}\\\\\\&& v_{\textup{Jord}}=\frac{2\pi\cdot \left (1.5\cdot 10^{11}\;m \right )}{3.15569\cdot 10^7\;s}&=&29\,866\;\frac{m}{s} \end{array}


Skriv et svar til: tynde og cirkelbevægelser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.