Fysik

Hjælp til Fysik B modul 1 bølger

19. januar 2021 af flottelise - Niveau: B-niveau

Hej jeg noget som driller mig en hel del i min opgave i fysik 

Det drejer sig om at jeg skal finde bølgelængderne for grundtonerne for de andre strenge.

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig.

Her er et billede af opgaven 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2021 af qwerty42

Da der vil opstå stående bølger på guitarstrengene, vil grundtonens bølgelængde være \lambda=2\cdot L (L er strengens længde). Da alle guitarstrengene er lige lange, vil alle bølgelængderne for grundtonerne på guitaren være samme længde.


Svar #2
20. januar 2021 af flottelise

Ok mange tak hjælpen søde

Svar #3
20. januar 2021 af flottelise

Så har jeg noget andet som driller mig en hel del og det er b i min opgave, se vedhæftet fil.

Nu skal jeg beregne bølgelængderne for hhv. E og E1  stregene.

Jeg håber at der er nogen som igen vil hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2021 af qwerty42

For at udregne bølgelængderne bruger man bølgeligning: v=\lambda \cdot f

v_{E}=\lambda \cdot f=1,03 \, m\cdot 82,4 \, Hz=84,87 \, \frac{m}{s}

v_{E1}=\lambda \cdot f=1,03 \, m\cdot 329,6 \, Hz=339,5 \, \frac{m}{s}

Her ser vi samtidigt at bølgelængden jo er konstant: v_{E1}={\color{Red} \lambda} \cdot f. Bølgelængden er derfor ligefrem proportional med frekvsensen og du kan forvente, at desto højere en frekvens, jo hurtigere en bølgehastighed.


Svar #5
20. januar 2021 af flottelise

Endnu en gang tusind tak for hjælpen min ven du har virkelig hjulpet mig med opgaven


Svar #6
20. januar 2021 af flottelise

Så er der måske nogen som vil hjælp mig med spørgsmål c i opgaven, se vedhæftet fil. 

Den driller mig en hel del nemlig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. januar 2021 af qwerty42

Jeg kan ikke se opgave c i den vedhæftede fil:)


Svar #8
21. januar 2021 af flottelise

Undskyld søde her er den ny vedhæftet fil :)


Svar #9
21. januar 2021 af flottelise

Jeg er nu nået til anden del af min fysik opgave 

Og her er der noget som igen driller mig en hel del og det er:

Et halvåbent rør har en effektiv længde på 60,0 cm. beregn bølgelængderne for de tre første partialtoner.

Jeg håber at der nogen som vil hjælpe mig med opgaven samt opgave c fra del 1, se ny vedhæftet fil

Her er et billede af opgaven:

på forhånd tak


Svar #10
22. januar 2021 af flottelise

Jeg har lavet opgave c hvor jeg skulle markere og sammenligne frekvenserne og finde lignede sammenfald mellem dem og partialtonerne. 

Jeg håber virkelig nu at der nogen herinde som vil hjælpe mig med opgaven, fordi den haster virkelig!

På forhånd tak 


Svar #11
22. januar 2021 af flottelise

Er der da slet ikke nogen som kan hjælpe mig her og nu PLEASE!!!


Svar #12
22. januar 2021 af flottelise

Se denne video: https://www.youtube.com/watch?v=F4wIa_5ovsw.


Brugbart svar (1)

Svar #13
23. januar 2021 af qwerty42

a.

For første partialtone, gælder:

L=\frac{1}{4}\lambda \Leftrightarrow \lambda =4\cdot L = 4\cdot 0,60 m=2,4 m

For anden partialtone, gælder:

L=\frac{3}{4}\lambda \Leftrightarrow \lambda =\frac{4}{3}\cdot L = \frac{4}{3}\cdot 0,60m \approx0,80 m

For tredje partialtone, gælder:

L=\frac{5}{4}\lambda \Leftrightarrow \lambda =\frac{4}{5}\cdot L = \frac{4}{5}\cdot 0,60m =0,48m


Brugbart svar (1)

Svar #14
23. januar 2021 af qwerty42

b.

v_{lyd}=331 \frac{m}{s}\cdot \sqrt{\frac{T}{273 K}}=331 \frac{m}{s}\cdot \sqrt{\frac{(273+25)K}{273 K}}\approx 345,8\frac{m}{s}

Frekvensen for grundtonen (f0) skal bruges til at beregne resonansfrekvenserne, samtidigt er den faktisk den første resosnansfrekvens:

1. resonansfrekvens:

f_0=\frac{v_{lyd}}{\lambda _{grundtone}}=\frac{345,8 \frac{m}{s}}{2,4 m}=144,1 Hz

2.resonansfrekvens:

3\cdot f_0=3\cdot 144,1 Hz= 432,3 Hz

3.resonansfrekvens:

5\cdot f_0=5\cdot 144,1 Hz= 720,5Hz


Svar #15
23. januar 2021 af flottelise

Rigtig mange 1000 tak for hjælpen allesammen ; )


Svar #16
23. januar 2021 af flottelise

Så har to spørgsmål som driller mig en hel del og det drejer sig om spørgsmål e) og f) i anden del af min fysik opgave.

Jeg har lavet en smule af spørgsmål f, hvor man skal beregne lydens hastighed ved 25ºC. 

Her er et billede af opgaven.

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig. 

På forhånd tak 


Svar #17
23. januar 2021 af flottelise

Her er et billede af min regression fra nspire.


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik B modul 1 bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.